СКАНДАЛОЗНО: Специјалната Ленче е ќерка на судија сменет за криминал

Работите со фронтмените на СЈО не изгледале баш онака како што треба да изгледаат според нивните планови. Миленко Неделковски на својот портал Дудинка ги објавува следните факти.

Како само „Специјалната“ Гица Прасица успеа да ги собере околу себе сите синчиња и керкичиња на татковци криминалци и манипулатори. Рецидиви од комуњарскиот режим, богаташи од Бранковата транзиција?!

Земајки предвид дека Гица одработува за криминалец со десетици кривични пријави, чии татко е осуден за кражба на струја – Зоран Заев, а заедно со криминалци како Кирацовски и идни осуденици како Оливер Спасовски, се избиструва маглата што САД и Британската амбасада сакаат да ни ја продададт за “професионалците“ од СЈО.

Таткото на љубовџиката во таборот на Гица, обвинителката-портпаролка Ленче Ристовска, бил КРИМИНАЛЕЦ. Еве што пишува Утрински весник во понеделникот на 16-ти октомври 2006-та:

– „Разрешување на тетовски судии
Републичкиот судски совет вчера одлучи да му предложи на Собранието разрешување и на двајца судии од Основниот суд во Тетово поради нестручно и несовесно вршење на судиската функција. Станува збор за тетовските судии Никола Ристовски и Ќани Абдуљи. Двајцата судии, кои биле „специјализирани” за овој вид предмети, на кои им давале приоритет, противправно легализирале 16 постари возила. Како што веќе пишуваше „Утрински весник”, во целата оваа афера биле вклучени и тројца полициски службеници од Тетово, кои помогнале за добивање уредна документација на спорните возила“.

http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2066&stID=67505&pR=2

Од тие ујдурми со возилата, што „судијава“ со години ги работел и од тоа “заработувал, и купува на Ленче стан на нејзино име, кај градинката во Карпош 4, одкако таа почнува да студира прва година, негде околу 2001 година.

Гица Кејти Прасица е магнет за криминалци и деца на криминалци.

Предходно за СЈО Гаврил Бубевски јавноста дозна дека:

– „Гаврил Бубевски во јавноста е познат како кум на Филип Медарски, кој пак е адвокат на Зоран Заев. Елица Медарска пак, мајка на адвокатот на Заев и СДСМ, Филип Медарски, е обвинител во Вишото јавно обвинителство Скопје. Софија Медарска претходно Спасова, пак, сопруга на Филип Медарски е судијка во скопскиот Основен суд 2. Софија е ќерка на Ристе Спасов, секретар на судот.

Значи, по логиката на нештата, мајка му на Медарски обвинува, а неговата сопруга пресудува. Сестрата на Филип Медарски, пак, Ана Медарска Лазова, работи на прием на тужби за Република Македонија во Стразбур. Од ова произлегува дека најтесното семејство на адвокатот на Зоран Заев, сега засилено со неговиот кумашин во тимот на Катица Јанева е одлично распоредено во македонскиот правен систем и дели правда.

Оттука произлегува тесната поврзаност на Гаврил Бубевски, и неговото просперирање во кариерата. Но тоа не е се.

Имено, Гаврил Бубевски е син на Данче Бубевска судијка во Основниот Суд во Берово и Киро Бубевски транзиционен директор на Агрокомбинатот „Малешевска слива“ – Берово, кој своевремено беше распарчен и распродаден, а стотици семејства беа оставени на улица.

Агрокомбинатот пред уништувањето од страна на таткото на Гаврил Бубевски поседувал 660 хектари земјоделско обработливо земјиште претежно под овошни насади, јаболки, вишни и сливи. Исто така, агрокомбинатот поседувал и илијадници грла на стока, поточно 5.000 овци, 200 кози и 300 крави, сопствена млекара и дестилерија во која се произведувала популарната Беровска ракија од слива.

По уништувањето на фирмата во која биле вработени неколку стотоици ако не и илијада луѓе кои поради таткото на Бубевски останале на улица, тој купува неколку станови во Скопје, каде Бубевски и неговата сестра живеат (секој одделно во посебен стан) за време на студиите.

Освен ова, Бубевски во СЈО е познат заведувач, и често е гледан во интимно присуство со обвинителката Фатиме Фетаи, со која се одвојувал во одвоени простории како и се сретнувале надвор од канцелариите за наводна консултација“.

Извор: Дудинка.мк