ДРОГА И ЛУКСУЗНИ СТАНОВИ: Еве како Никола Димитров одработува за странците

Вечно незадоволниот лаком за власт и единствен пример каде што татко и син биле амбасадори во ист период, истрошената политичка кукла Никола Димитров, со ваквата психолошка особина е особено поволен одново и одново биде искористуван од разни странски интересни групи, иако неговата употребна вредност опаѓа со секое негово искористување.

Вечно незадоволната политичка кукла Никола Димитров, откако беше изигнориран од македонската јавност во обидот да фати приклучок кон очајната стратегија на Зоран Заев, по подолга стагнација вчера повторно беше активиран од неговите странски покровители.

Човекот на кој што единствена психолошка особина му е алчност за власт и за тоа е спремен да го продаде својот интегритет на луѓе кои го искористуваат како презерватив, вчера се јави со реакција на одлуката на уставниот суд. Не дека неговата реакција е многу важна за македонската јавност, но би сакале со овој текст да го разобличиме “ликот и делото” на Никола Димитров, син на Ратка Димитрова.

Имено, Никола Димитров е истрошена политичка фигура која што живее со комплекс на пониска вредност и оваа болест се обидува да ја излечи преку алчноста за власт и потребата да биде цетар на внимание. Затоа тој е лесно подложен и искористуван од разни странски интересни групи, од кои како што дознавамеод сигурни извори на Никола Димитров му бил доделен луксузен стан во Холандија.

Во последно време дознаваме дека и неговите странски покровители, почнуваат да се откажуваат од неговите “услуги”, бидејќи Никола Димитров почнал да се оддава на разни пороци вклучувајќи и наркотици. За таквите задоволства, сеуште го негува пријателството со Борјан Јовановски, со кого ја споделуваат страста кон хашишот и марихуаната, но и други опијати. Ваквите “страсни” дружби, се случувале секогаш кога едниот на другиот ќе му дојде на посета.

Со сиот овој багаж, Никола Димитров е лесна цел на странските служби и воопшшто не треба да не зачудува тоа што тие повторно го притискаат копчето од далечинскиот управувач, преку кој го диригираат Димитров за одново да почне со лаги и клевети насочени кон ВМРО ДПМНЕ.