НОВ ГАФ НА ЗАЕВ: Вчера при уши нè правеше „слепи“, денеска „го пробил звучниот ѕид“ (ВИДЕО)

Не поминува ден, а лидерот на анти-македонската партија која се залага за федерализација и двојазичност на Македонија, балистот Зоран Заев да не направи некој гаф или во обид да каже некоја метафора, за да звучи паметно, да не каже некоја непромислена глупост.

Така, во духот на својата традиција, црпнатиот балист од Муртино, Зоран Заев огромната ризница на глупости ја збогати со уште еден гаф – се пофали дека „го пробил звучниот ѕид на сите времиња од посовремената македонска историја“. 

Ситуацијата со менталното здравје на дупнатата балистичка лејка е повеќе од алармантна, но ќе им оставиме на надлежните здравствени институции да реагираат, доколку воопшто може нешто да се стори.

Потсетување за вчерашниот гаф, при обраќањето од Заев до сите вас „што имате уши, а се правите слепи“, подобро „затворете ги очите, не слушајте“