ДУШМАНИ И НЕКРОФИЛИ: За СДСМ Македонија е курва и навиваат да умре

Сороспискиот портал на Бранко Героски, Плус Инфо како колумна го објави Фејсбук статусот на сдсмовскиот новинар Бранко Тричковски со наслов: Затоа што СДСМ не победи ќе навивам за смрт на Македонија.

-Еве како јас ја сумирам стварноста! Официјалните резултати од изборите се резултат на украдните гласови од БЕСА во корист на ДУИ и од СДСМ во корист на ВМРО-ДПМНЕ. Тоа не е единствената причина, но сосема е доволна да го компромитира изборниот процес како криминален, а власта што ќе биде конституирана врз основа на тие и такви резултати, за нелегитимна! Јас ќе ја продолжам битката за слобода, правда, мир и демократија, свесен за тоа дека сите идентитетски врски со Македонија ми се избришани: само триесетина илјади души (како што убаво забележува Теодосиевски) се одлепиле од јатото на власта по сите бомби и катастрофи, што значи дека со тоа тело на роботизирани идиоти не можам да остварувам никаква комуникација, тие ќе си спијат и кога ќе дојдам да им јавам дека куќата им гори, впрочем, како што им јавував толку пати, подобро ќе се разберам со бетонскиот ѕид за тенисери почетници или со уличните песови во моето маало. Тие си ги добија старите гробари кои секоја секунда им фрлаат по една лопата свежа земја. Морам да признаам дека ме радува нивната сигурна и агонична смрт. Влегувам во нова димензија на мојата борба, напиша Тричковски.

Додаде дека ситуацијата ќе се влошува закономерно и несопирливо.

-Јас ќе навивам тоа да се случува што побрзо во фантастичните форми што ќе им ги приреди примитивното и примитивистичко изобретателство на чипираните идиоти. Ќе навивам против фудбалската репрезентација на Македонија! И против ракометната репрезентација. Ќе навивам пензискиот фонд да цркне, ако може, веќе утре. Да нема за плати на циркузантите што ги напикаа под измислените бироа. Ќе навивам да им донесат странски инвестиции и да им отворат милион работни места, така ќе можат супата да ја сркаат од лево на десно, сопругите ќе им добијат хоризонтални вагини, а сопрузите трамповски пениси! Ќе навивам за смртта на Македонија зашто само смртта на таа курва може да роди нов живот, образложи на Фејсбук Тричковски.

trickovski-fb-smrt