ПОСТОЈАТ ДВЕ РЕШЕНИЈА: Миленко Неделковски ја објави пресметката за Теарце и понуди две решенија!

Новинарот Миленко Неделковски на сајтот Дудинка.мк ја објави пресметката за прегласувањето на избирачкото место 2011 во Теарце, и понуди две решенија.

ВМРО не смее да ја повтори грешката од 1994-та кога им ја остави државата на милост и немилост на Бранко, Киро и СДСМ, преку апстиненција од изборите. Тоа би била историска ненадоместива грешка.
Има, според мене, две решенија.
Едното е да се оди на прегласување со мобилизирање на сите Македонци и предгласачко коалицирање и силен догвор со ДУИ и ДПА.
Второто е да излезат 50.000 луѓе на улица, и да не си одат дома до финалното решение. Распоредени вака: 20.000 пред Собрание, 10.000 пред САД амбасадата на Кале, 2.000 пред резиденцијата на Бејли на Водно, 8.000 пред зградата на ЕУ во Скопје, 5.000 на граничен премин Бгородица, 5.000 на Табановце за блокирање на север-југ трансверзалата, 10.000 пред СДС. Од “кусурот, по 200-300 пред домовите на Милчин, Орданоски, Героски, Тричковски, Пировска, Дерала, Заев, Шекеринска…