Миленко Неделковски: Бејли Џеси – Бенгази ти се деси

По објавувањето на веста дека екипата на Доналд Трамп за спроведување на транзицијата на власта издала генерална наредба амбасадорите кои се назначени од претседателот Барак Обама да ги напушптат своите функции до стапувањето на должност на новиот претседател, на 20 јануари (прочитајте ТУКА), новинарот и водител Миленко Неделковски на својот Фејсбук профил напиша статус посветен на дворските шутови од дворот на Бејли, но и за самиот амбасадор во заминување кого го задена „Бејли Џеси – Бенгази ти се деси“

Неговиот Фејсбук статус го пренесуваме интегрално

Многу ми се комични ликовите што овие денови на мртов германец (во случајов американец) нож вадат.

За целиот мандат на Бејли беа скриени во дупки со стиснати шупчиња и преплашени. И сега еве ги храбрите. Леле превртливци комични.

Да ве потсетам: на ТВ само Миленко плус во весници само Мирка и Дарко го реметеа тој идиот. Никој друг. Уште од пред неговото доаѓање од Анкара.

Задоволството е големо кога тие што по кулоари оговараа “види го Миленко пак го напаѓа Бејли” сега ќе му држеле феарвел говори. Ќе го сиктердисувале.

Задоволството, исто така, е големо што тие што беа викани за 4-ти јули на Кале, или на Божикен доручек или што беа комуницирани од Бејли како “нивни” – сега му го покажаа своето превртливо лице.

Бејли Џеси – Бенгази ти се деси.

Твоите “сојузници” во битката за моето замолкнување сега те убиваат најсурово.
Дворските шутови сега го растргнуваат твоето безживотно тело.
Но, не се секирај. Кога ќе дојде твојот наследник пак истите ќе се наредат во редицата за блоу џоб.
(тоа им е единствена врлина)

А сега, сиктер од мојата татковина