Героски: СДСМ е втората албанска партија во Македонија

Значајно е да започне процесот и да се фокусира на политичари и политичка сила која што има сериозен коалициски потенцијал тврди Бранко Героски.

-Таа партија е СДСМ во секој случај. Некои велат дека според бројките СДСМ е втората партија на Албанците во овој момент, според број на гласачи, што не е небитна работа, вели Героски во гостувањето на 24 вести.

За потсетување, на предвремените парламентарни избори, СДСМ доби над 70.000 гласови од албанскиот електорат, ветувајќи им двојазичност и федерализација.