Тричковски од СДСМ: Нека има војна и нека загинат сите што ја сакаат Македонија

Бранко Тричковски, новинарот близок до СДСМ продолжува своето скандалозно однесување. Тој е познат по своите колумни и Фејсбук статуси каде што со тешки навреди удира по сите кои ја сакаат Македонија.

Тој во својот последен пост повика на смрт на сите патриоти.

– Јас сум за војна во која ќе загинат сите патриоти, гласи статусот на Бранко Тричковски.

Branko-Trickovski-FB-vojna

Но, ова не е прв пат овој соросоиден некрофил и бездушен сдсм-овец да посака смрт на луѓето што ја сакаат и бранат својата држава, тоа стана редовна пракса во опкружувањето на аболицираниот криминалец, шпион и шиптарољубец Зоран Заев.

Во јули минатата година, додека вандалите и дивите орди на СДСМ ги пцуеја фамилиите на полицајците, а чуварите на редот и мирот и луѓето кои ги ризикуваат и положуваат своите животи за одбрана на територијата на Македонија и безбедноста на граѓаните од страна на разјарената толпа на СДСМ повторно беа нарекувани – убијци. Тогаш некрофилот Тричковски на својот Фејсбук профил објави статус со ужасна содржина, посакувајќи „куп мртви полицајци“.

Trickovski-policajci-sardisani

 

Но, низата на Тричковски продолжува, тој и претходно, во екот на случувањата во Куманово за полицијата напиша:

Полицајците кои денеска не успеаја да загинат во служба на Големиот идиот, ќе имаат можност да се ослободат од усраните животи во првата наредна прилика

Branko-Trickovski-FB-1