Колумна на Мирка Велиновска: Нови избори за македонска или тиранска платформа

Не знам како е со другите, но за мене е најзаморно да одложувам решение на некој проблем. Тоа го сметам за продолжена агонија која со секој нов ден станува с` подлабока до степен кога ќе мора да се соочите со радикално решение или-или. Сакам да кажам, тактизирањето со кое се одложува решение значи да се придодаде уште еден Гордиев јазол во клопчето кое и онака е заплеткано поради претходни „мудри“ дневни тактизирања, не решава ама баш ништо. На крајот, вака или онака, ќе следува радикален удар со меч. И да не се лажеме, и пимплањето и одлуките се сврзани со лична и колективна одговорност. Одговорноста не може никако да се избегне. Само се одложува извршната казна.

Додека трае новата рунда пимплажа во законодавниот дом на новата тура џабалебароши (пратеници), кои во паузите од традиционалните седенки во скопските ресторани заседаваат, дозволете ми да изразам незадоволство од несериозниот третман на кризата која е лабораториски производ на неофашистичкиот западен комплот. Непотребно е со денови да се дебатира за тоа што потпишал и што договорил Црпко со Ахмети и Села. Знаеме. Исто така, знаеме дека единствен излез е спроведување нови избори. Со мирно или со сила. Она што не го знаеме уште е што ќе преземе државата да се одржат и тоа во вакви услови кога е јасно кој и зошто не ги сака. За да знаеме кој е со народот, а кој му е непријател.

Амбиентот во кој беше инсталирана најновата македонска криза е следниов. На светската сцена се судрија налудничавиот корпоративно-милитантен глобализам и националните човеколики форми на организација на општествата. Едниот за крајна цел го има уништувањето на историски континуитетни индивидуални и колективни идентитети на луѓето и нивна замена со новопроизведени без процес на природна еволуција, а по замислата на „новиот“ мрднат креатор. До каде е стигнато со проектот гледаме сите. И во Америка, земјата во која е произведен овој облик на фашизам, (изворно зачнат во лабораторијата на Менгеле, со здушна помош на ЕУ) и на Балканот. Нормалните луѓе се судираат со ненормални избезумени зомби. Најугледните психолози и социолози алармираат дека се работи за манифестација на ментално нарушено здравје како последица на интервенции врз идентитетот. Замислете си само дека во Америка и Kанада производството на бројлер или зомби-генерација ескалира до таму што е почнат процес за донесување закони кои треба да ја сменат досегашната поделба на луѓето според полот, односно хромозомскиот распоред, ДНK. Стигнато е до некои 31 нов вид човек кој идентитетно се самопрепознава надвор од постојните форми. Не е веќе доволно да си феминистка, транссексуалец, педер или лезбијка. Чувството за тоа како се идентификуваш можело да се смени според дневното расположение. Јас би го нарекла монтажен идентитет, па според тоа до пладне можете да си бидете стрејт педер, попладне трансџендер лезбејка, а за ужина дури и нешто трето. И ајде да е тоа само лична состојба на ментално нарушен субјект кој има проблем „са собом“. Не бре, луѓе. Наумиле својата нарушеност да ја наметнат како општествена норма. На пример, ќе го менуваат официјалниот (уставниот) англиски јазик. Не е случајно дека оваа агенда кај нас ја туркаат големоалбанците како експоненти на фашистичките елитни кретени. Во Kанада и во врвните приватни американски универзитети (Принстон, Беркли, Тулон, Оксфорд) веќе се отпечатени прирачници за употреба на нови заменки кои го отсликуваат диверзитететот на ГМО-идентитети. Имате веќе 31 заменка со кои институциите официјално треба да општат со суштествава. Kако нашиве со албанскиве, ако е според тиранската платформа на СДСМ. Kанада го донесе и првиот закон за казна на оние што ќе им нанесат душевна болка или ќе ги навредат чувствата на новопрајскиот „џојстик рајдер“ или земјанин кога официјално општат со него. И Обединетото Kралство не заостанува во трендот. Ете, само што се одржа ТВ-дебата за тоа дали министерството за историско наследство треба да ја приспособи историјата на потребите на новите видови произведен човеколик мајмун. Се бара воведување специјални туристички тури од овие примероци кои не сакале да се мешаат со заостанатиот човечки туристички свет. Се бара менување на историјата и нејзино пополнување со истакнати ментално нарушени ликови и фрикови. Оти и лабораториски произведените мутанти имаат потреба од историски корен.

Е, па, господо, ако уште не ви е јасно, во слична гомнарија имаме зацапано преку заевистичко-шекеринската тиранска платформа. Природниот биолошки и ментален идентитет на Македонците во Македонија да им се замени на шашма и присилно со новопрајски во сите можни варијанти. Некои тоа го викаат бутик сорта. За среќа, албанскиот политички камп и разбирливо, Црпко од Муртино што визионерски дофрлаат до својот задник кој им служи како глава, не се фактор. Пресуден фактор е нормалниот народ. И не им дава на политичките „фактори“ да драпаат колчишта на негова сметка. Автохтоното движење за заедничка Македонија цел месец им ја кажува македонската платформа која треба да ја спроведат, а дечкиве се натегаат и дебатираат за големоалбанската агенда. И да се откажете и да не се откажете од неа, НЕМА ДА ПРОЈДЕ!

Ало! Има да се оди на избори! Веднаш! И парламентарни и локални. Мора да се воспостави Уставот, односно поредокот и законите. Низ изборниот процес како политичка легитимација транспарентно ќе се соопшти политичката понуда, а гласачите, муштериите, ќе пазарат на денот на избори од тезгата која на увид го изнела својот производ. Kого го нема, без него се може. Постизборно победникот е обврзан да го спроведе во живот она што го продавал. Илириди, џиџи-миџи инстант-креации ќе се уништат со дератизација. На збуњоливе кои импровизираат слушајќи експерти како инфантилниот Фрчкоски треба да им е јасно дека овој пат нема да има никаква странска интервенција во македонските работи. Ни воена, ни политичка, ни економска. А ако има, цела нормална Македонија ќе се бори до своја победа и нивни конечен пораз. Овде, со сите нас живи и при свест, нема да дозволиме безидентитетни и нарушени менталци да н` заменуваат со „ЗИ“ сорта. Што се однесува до ништожните големоалбанци, и тие ќе мора да си го откријат сопствениот идентитет. Тој не е ни илирски ни античко-македонаски или грчки. Не е ни балкански автохтон. Ќе си се бараат брате како Kунта Kинте, само во пространствата на централна Азија. Ене ги залегнати во турската историска архива од периодот на почетоците на турската империја. Овде во Македонија се малцинство наспроти македонскиот народ. Пописот тоа ќе го потврди.

И на крајот, а како иден почеток, ќе кажам дека се лажат сите вакви „креационисти“ ако мислат дека не гледаме како низ тековната конститутивната шашма во Собранието се пакува амбиент за неодржување на локалните избори и продолжување на мандатот на нелегалниот и неуставен субјект СЈО. Првото нема да го дозволиме зашто на тој начин му отвораме пат на цијашкиот ОТИ да ни го ора локалниот терен и по општините да засадува калемени сливи. Госпоѓите агентки Шелби и Мартинез имаат задача со помош на новоцрпнати партиски локалци да ги претворат општините во средновековни тврдини на отцепени феудалци кои нема да ја признаваат централната власт. По примерот на САД. А второто е општо познато. На трите специјални дропји од СЈО мандатот им истекува во април. Значи, Ѓорге Иванов има уште сосема малку време да пресече според Устав. Со полиција ли, со војска ли, на друг начин ли, мора да дејствува одлучно и радикално, а во интерес на државата и нејзините жители. Ако не, народот ќе си ја земе сувереноста во свои раце сосе одговорноста, па вие видете што ќе правите. Македонија е уставно дефинирана како унитарна држава. На општите избори има само еден победник. Мнозинството има сопствена волја потврдена преку изборни резултати. Тие мора да се почитуваат. Малцинство не киднапира и условува држава. Таквите одговараат за извршен преврат. Партиите не располагаат со волјата на избраните пратеници. Оти иако се тие партиски селектирани, по изборите стануваат народни пратеници, а не партиски војници. Малцинските партии се конститутивен сегмент на општеството, но никако не смеат да бидат нагазна мина на државата. Kога ќе станат такви, мора да бидат ставени надвор од законот за да не биде доведен опстанокот на државата во опасност. Партиите што не се црпнати веднаш да објават свои прецизни програми кои го засегаат нејзиното население во поглед на организација на општеството, а не паламудење за нивната бутик партиска наклонетост кон Америка или Западна Европа и нивните фамозни вредности. Во моментот и обете страни на Атлантикот се носители на античовечкиот неофашистички вирус и не се баш препорака за гласачите овде. Kолку што знам, Македонците идентитетно знаат кои се и по јазик и по историја, и по традиција и по култура. Знаат и дека биолошки постојат само женски и машки пол одредени со хромозомите. Фактот што никој не успеа да го побие е дека ментално нарушените идентитети, дури и со промена на пол или радикална хормонска куратива, не успеале да го сменат ДНK-записот со кој секој од видовите се раѓа, односно, XX или XY-хромозомот кој идентитетно н` одредува како мажи и жени. Нешто помеѓу, а да е природно, не постои. И хермафтодитите не се исклучок. Македонците се малку затечени дека и дома и во западниот полусвет, широкоградите и слободоумни соросоиди и цијаши на онолку производители на „ЗИ“ идентитетни сексуални варијанти или ѕвездено-планетарни диверзитети според интимни чувства на забегани егземплари, се нема ни трошка разбирање за македонскиот колективен идентитет. Никој од напредната и цивилизирана ЕУ нема забелешки на ГМО-интервенциите во англискиот јазик во поглед на производството на лабораториски граматички форми, ама затоа инсистираат на насилно исчезнување на македонскиот јазик преку групно силување на големоалбански силеџии и црпнати СДСМ „реформатори“. Македонскиот народ нема да го дозволи ова елитно ментално нарушување на чие чело тука е Зоран Заев, кој е очигледен производствен шкарт на духовниот му и политички татко и несреќно оплодена биолошка куротресина, Kатица Ќулавкова, заради ниски критериуми во МАНУ, интелектуалниот шкарт и социопат Фрчкоски, тренди-бутик диверзитетот Боки 13, кој за пари и егзибиционизам ќе биде што сака, и Мирјана Најчевска како фазла ИТ, можат да служат само како исчашена панаѓурска забава. Додека има сеир публика. Kрајно е неодговорно животна агенда да ни моделираат циркуски експонати.

Пишува: Мирка Велиновска за Дневник