КОЈ ОД КОЈ ПОБЕТЕР: Заев ги објави своите министри

Лидерот на СДС, Зоран Заев, вечерва по состанокот на Централниот одбор на СДСМ  го соопшти предлогот за состав на новата влада, кој како што рече, треба да биде прифатен и од Собранието.

Радмила Шекеринска – одбрана

Оливер Спасовски – внатрешни работи

Никола Димитров – надворешни работи

Драган Тевдовски – финансии

Рената Десковска – образование

Горан Сугаревски – транспорт и врски

Љупчо Николовски – земјоделство

Мила Царовска – труд и социјална политика

Дамјан Манчевски – информатичко општество и администрација

Роберт Алаѓозовски – култура

Едмонд Адеми – без ресор

Кочо Анѓушев – без ресор

Роберт Попоски – без ресор

Зорица Апостоловска – без ресор

Зоран Шапуриќ – без ресор

Самка Ибраимовски – без ресор