Ќе понесе ли сега Таравари одговорност за смртта на девојчето?

Несреќа, трагедија… Кој сега ќе понесе одговорност за смртта на малечкото девојче?!, пишува Република.

Девојче од Гостиварско, кое се жалело на болки во стомакот почина на пат кон болница – ова е насловот што денеска ја потресе Македонија, пишува Република.

На детето му била укажана медицинска помош во Гостивар, но  поради тоа што било со намалена функција на виталните органи, посериозно му се влошила здравствената состојба и со возило на Итна медицинска помош било упатено во Ургентен центар Скопје. Девојчето починало при транспорт.

Несреќа, трагедија… Кој сега ќе понесе одговорност за смртта на малечкото девојче?!

Како може да се дозволи девојче да почине во возило на Итна медицинска помош? Каде е првиот човек во Министерството за здравство Арбен Таравари? Чувствува ли барем морална одговорност?! Кој е виновен што згасна детски живот од болка во стомак – во 21 век?! 

Ова се само дел од прашањата кои јавноста може да ги постави, да каже срамота, се грижи ли власта за нешто во државата?!