Eксклузивно: СДСМ-овецот Харун Хаџибулиќ ја претстави програма за странски инвестиции

Самопрогласениот министер за странски инвестиции на СДСМ Харун Хаџибулиќ откако вчера најави дека ќе донесе многу инвестиции во Македонија, денес пред јавноста на својот Фејсбук профил ја претстави својата економска програма.

Хаџибулиќ соопшти дека без ничија помош ќе ги донел најголемите светски инвеститори во Македонија.

harun

Ова е на линија на желбите на Зоран Заев во Македонија да ги видел како инвеститори и Гугл и Фејсбук. Се шпекулира дека Заев за реализација на своите желби го ангажирал својот близок пријател Харун Хаџибулиќ.

harun-pistol-520x830

Не се знае дали Хаџибулиќ за овој потфат ќе се координира со колегите Рамиз Мерко и Зоран Шапуриќ кои исто така се задолжени од Зоран Заев за привлекување странски инвестиции или ќе делува како соло играч поради преголемиот капацитет и способност.

harun-hadzibulik-zaev

Хаџибулиќ меѓу другото е познат и како конфликтно лице со богата криминална историја. Лежеше и во затвор за насилство при убиството на Мирсад Кријешторац кај Универзална сала во Скопје. Осудениот за убиство Јасмин Лесковица заедно со Хаџибулиќ го нападнале убиениот Кријешторац, а низ јавноста се шпекулираше дека носител на убиството бил токму новиот носител на инвестиции од тимот на СДСМ.

harun-1-

pistol-520x384

 

Инаку кога сме кај колегите на Хаџибулиќ, Рамиз Мерко и Зоран Шапуриќ, тие ја добија безусловната поддршка од пријателот на Хаџибулиќ, Зоран Заев, исто така за големи заслуги: Мерко затоа што имал познанства со Албанците од Албанија и Швајцарија, а Шапуриќ затоа што се покажа многу како министер за животна средина пред 15 години и сега е логично да го врати животот со странски инвестиции.

Како ќе им оди соработката со Хаџибулиќ и кој ќе биде најуспешен магнет за странски инвестиции ќе покаже времето.