Мегафоните на СДСМ со жестоки напади кон сите жени муслиманки покриени со марама – „Абе мајсторе, жена ти е забулена“

Мегафоните на СДСМ/Сорос тргнаа во отворена хајка против сите жени од исламска вероисповест кои од верски причини и лични убедувања носат марама на главата.

Таков е и доскорешниот шеф на центарот за комуникации на СДСМ Ивор Мицковски.

Мегафонот на СДСМ на неговиот фејсбук профил директно се обрати до Мухамед Зекири и неговата сопруга, но и до сите жени муслиманки кои носат марами:

„Зекири, за кој ку*ац ќе ни се социјалдемократи ко тебе. Ало бе мајсторе, држиш забулена жена… Заостанато општество… Иди у Саудиска Арабија…“.

Ова е отворена навреда кон сите жени со исламска вероисповест, кои се нечии баби, мајки, сопруги, сестри или ќерќи и кои порано или сега носат марама на главата.

Ваквиот став на Мицковски од СДСМ има полна поддршка од поддржувачи од неговата партија. Оние кои имаат стиснато лајк на статусот на Мицковски со својата јавна поддршка се поддржувачи на овој говор на омраза кон муслиманите, особено кон муслиманската жена.