Стефан Влахов-Мицов: Криминалец, Татар и терорист го сквернават македонскиот Илинден

Последната желба на Гоце Делчев била еден ден коските да му бидат вопрестолнината на слободна Македонија.

По 71 година, гробот на Делчев во црквата„Св.Спас“ ќе биде осквернавен од окупатори против кои се бореше цел живот. На 1август 1902 година за бугарските врховисти и влада Делчев им напиша: „Не сакам дадавам отчет на тие кои со своите дејствија ја малтретираа Внатрешната организацијаповеке од турската власт“.

Точно 115 години подоцна, бугарските врховисти и македонските одродници и криминалци наметнуваат „пријателска“ окупација врзМакедонија и македонскиот народ.

Делчев не виде, но ја претскажа причината за таквиокупации во 20-иот век: „Јас не знам народ кој толку многу трпел од своите синовиизроди како македонскиот!“ Се додека не беше убиен по предавството од Софија, Делчев не прифаќаше бугарска окупација: „Додека моето рамо држи пушка, Бугарин во Македонија нема да владее“. Нам, на потомците ни остави порака да грее „сонцето на слободата, но не бугарско сонце“.

Денес, Македонија е окупирана истовремено од татаробугарите, од шиптарите и американците, обединети преку неофашизмот и тероризмот. Во Македонија владее квинслишка криминално-терористичка хунта, а во Скопје и во другите градови шетат американски тенкови, шиптарски банди, бугарски полицајци и агенти. Исто како во 1941г., само што германските нацисти се заменети со американски.

ДО ТАА СОСТОЈБА СЕ СТИГНА ЗАРАДИ КОНТИНУИРАНОТО ПРЕДАВСТВО ОД РАКОВОДСТВАТА НА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ ОД 1991 Г. ДО ДЕНЕС:

1). Владата на ВМРО-ДПМНЕ потпиша капитулантска Декларација со Бугарија во 1999 г. во која се откажа од македонското национално малцинство во Бугарија и го понижи македонскиот јазик сведувајќи го на службен јазик.

Денес, веќе преку Договорза „пријателска“ окупација, владата на СДСМ дозволува ЦЕЛОСНО МЕШАЊЕ НА БУГАРИЈА ВО МАКЕДОНСКИОТ ОБРАЗОВЕН СИСТЕМ, НАУКА, КУЛТУРА, МЕДИУМИ, СУДСТВО ОД ПОЗИЦИЈА НА „ЗАЕДНИЧКАТА ИСТОРИЈА, КОЈА ГИ ПОВРЗУВА ДВЕТЕ ДРЖАВИ“.

ВО ЗАТВОР ЌЕ ОДАТ СИТЕ, КОИ ГО БРАНАТ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, ИМЕ (ИДЕНТИТЕТ), ЈАЗИК, ИСТОРИЈА И КУЛТУРА.

2). Владата на СДСМ го смени македонскиот Устав и знаме, а во 1995 г. потпиша капитулантска Спогодба со Грција. Потоа, неколку влади на ВМРО-ДПМНЕ не ја укинаа, а ги продолжија преговорите со Грција за менуване на македонското име.

Денес, владата на СДСМ го завршува овој процес за менување на името и поклонувањето наантичката македонска историја на Грција. Исто како и подарувањето на македонската историја од средниот век досега, на Бугарија.

НЕЗАВИСНО ШТО МАКЕДОНИЈА Е ЕДНА ОД ЧЕТИРИТЕ ДРЖАВИ ВО СВЕТОТ ЗАЕДНО СО КИНА, ИНДИЈА И ЕГИПЕТ, КОИ НИКОГАШ НЕ ГО МЕНУВАЛЕ СВОЕТО ИМЕ.

3). Раководствата на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ колективно го прифатија капитулантскиот Охридски договор, кој го зададе првиот смртоносен удар врз македонската држава. Затоа и никој од тие раководства не беше казнет за предавстватаво однос на Бугарија, Грција и Албанија.

Со прембулата на ревидираниот македонски Устав од 2001 г. македонскиот народ престана да биде државнотворен народ и се трансформира во етничка заедница. Со преамбулата на окупациониот договор со Бугарија, Македонците се изедначуваат со Татаро-Бугарите и престануваат да бидат дури заедница.

Цел свет со исклучок на македонските предавници и петоколонаши, знаат ШТО СЕ ТОА БУГАРИ: ХАОТИЧНА МАСА ЛУЃЕ СО КАМЕЛЕОНСКА ПСИХА. ТИЕ НЕ СЕ АВТЕНТИЧНИ ТАТАРИ, ТУРЦИ ИЛИ МОНГОЛЦИ, АМИ ЃУБРЕ ОД ПОВЕЌЕТО АЗИЈАТСКИ НАРОДИ. ЗАТОА И ОД НИВНАТА ПОЈАВА ОД СРЕДНИОТ ВЕК НАВАМУ, НА ЗАПАД ГИ ТРЕТИРААТ СО ПСИХОЛОШКИ И МЕДИЦИНСКИ ТЕРМИНИ И ВО ПАРЛАМЕНТИТЕ СЕ ПЛУКА НА„БУГАРИ“.

За исконскиот простотилак на „Бугарите“ е доволно да се каже дека тие се топорат да ги уништат Македонците и македонизмот, а немат поим што е тоа македонизам.

Македонизмот е поврзан со македонскиот космополитизам и е израз на алтернативниот човечки дух, кој ќе владее со светот по уништуването на варварите од САД, НАТО и нивните ГМО продукти како Бугарите, Шиптарите и Грците. Македонците за сите нив се како вонземјани, кои го чекаат моментот да ги средат засекогаш.

За крајот на Бугарите како вид уште во 2013 година напиша еврокомесарот Хан во својот реферат „Бугарија по Бугарите“. Познати бугарски публицисти признаваат дека на таа територија мора да бидат населени нормални и цивилизирани етноси. Куриозитетно е дека Бугарија не го признава македонскиот народ, јазик и историја, а досега Македонија признава вештачката конструкција „бугарска нација“ и„бугарски јазик“, кој и до денес не е целосно кодифициран:

1). Се знае дека „бугарската нација“ е конструкција на Русија, затоа и повеќе од 90 % од бугарските преродбеници, трговци, црковни дејци, револуционери биле руски агенти. Мегу попознатите се: Софрони Врачански, водачите на Априлското востание од 1876, Бенковски и Стамболов, Љубен Каравелов, војводата Панајот Хитов, Петко Славејков – издавач на „Македонија“, првите премиери во кнежество Бугарија – Тодор Бурмов и Драган Цанков, спонзорот на Софискиот универзитет Евлоги Георгиев.

Вкупно тоа се стотини и стотини платени агитатори. Ако кон нив се додадат и српските агентикако Христо Ботев, Стојан Заимов, Никола Обретенов, игуменот на Тројанскиот манастир (каде што се е криел Левски) Макариј и.т.н. едвај ли ќе остане некој „Бугарин“, кој не бил странски агент.

2). Во споредба со македонскиот јазик, со завршната кодификација (почната од Мисирков во 1902) која трае само неколку месеци 1944-1945 г., кодификацијата на бугарскиот јазик трае повеќе од 70 години.

По создавањето на бугарското кнежествоимало три официјални писмени системи: Трновска, Каравелова и Дринова.

Јазичната комисија формирана во 1884 г. била неуспешна. Решенијата на кодификациската комисија од 1893 г. исто биле отфрлени. До 1899 г. се воделе жестоки јазични борби. Затоа глупи се тврдењата дека Гоце Делчев и другите лидери на МРО пишувале на литературен бугарски јазик. Тогаш таков не постоел, туку имало целосен хаос. Едвај во 1899 г. бил воведен присилно Иванчовскиот правопис, во 1921 г. министерот Омарчевски направил нова реформа, во 1923 г. Цанковски уште една реформа, во 1945 г. била направена наредна кодификација. При сите кодификации станува збор за крупни менувања, при што бугарската азбука броела 35 букви, потоа 32, за на крај 30 букви. Причината е во тоа дека и денес на територијата на Бугарија има региони (Трнско, Родопите, Добруџа) каде што бугарските „дијалекти“ се посебни јазици. Не може да разберете ниту збор од тоа што ви кажуваат.

Во времето на социјализмот, писателот Станислав Сивриев сакаше да напише во списанието „Родопи“ роман на родопски„дијалект“. Едвај успеал да напише расказ, затоа што за секој збор мораше да има превод.

ЗА ДА НЕ БИДЕМЕ ЗА ПОТСМЕВ ПРЕД СВЕТОТ КАКО „БУГАРИТЕ“ СО НИВНАТА НАЦИЈА, КУЛТУРА И ИСТОРИЈА, МОРА ВЕДНАШ ДА ГИ ОТФРЛИМЕ СИТЕ НИВНИ ПРЕТЕНЗИИ КОН НАШЕТО СВЕТО ИМЕ И БИБЛИСКА ИСТОРИЈА. МЕЃУ НАС И ТАТАРОБУГАРСКИТЕ ФАШИСТИ ПЛУС ТЕРОРИСТИТЕ ШИПТАРИ НИКОГАШ НЕМАЛО И НЕ МОЖЕ ДА ИМА НЕШТО ЗАЕДНИЧКО.

И за едните и за другите важат зборовите на бугарскиот писател националист и академик Николај Хајтов: „Бугаринот ако го притиснеш газ дава, ако го отпуштиш газ бара“. Пред 120 години тоа го забележал и Гоце Делчев: „Или тие ќе те газат или ти ќе ги газиш“. Најголемиот бугарски банкар пред 1944 г. Атанас Буров вели за бугарските мани: „Бугаринот е мрзлив и затоа завидува насите други. Затоа што завидува, тој е и лажго, а поради тоа е и крадец. Покрај тоа не енавикнат да се бања и мириса лошо. И на крај секогаш е несреќен, затоа што сака да има повеќе одколку што заслужува. Па, така е незадоволен од се“.

Не случајно окупаторите Шиптари и Татаробугари повикаа за македонскиот Илинден американски војници и тенкови да им го чуват газот. Тие ќе им го зачуваат толку, колку што Германците во Втората светска војна. Само што, ПО ПОБЕДАТА НА МАКЕДОНСКА МАКЕДОНИЈА КОЈА ЌЕ ЈА ИЗВОЈУВА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, НЕМАДА БАРАМЕ ФАШИСТИЧКИ И ТЕРОРИСТИЧКИ ГАЗОВИ, ТУКУ ГЛАВИ.

Пишува: Стефан Влахов-Мицов