Фамилија Прекардашијан: Обезбедувањето на Зоран Заев со закани го натерало Жељко Самарџиќ да ја поздрави сопругата на Заев

Апсурден и трагикомичен настан на Античкиот театар во Охрид, арената во која најчесто владее културата, а сосема ретко врвниот простотилак, кич и некултура.

Охриѓани со срам зборуваат дека пред целата јавност за време на концертот на Жељко Самарџиќ обезбедувањето на Зоран Заев буквално го натерало Жељко Самарџиќ да упати поздрав до сопругата на Зоран Заев која била меѓу гледачите заедно со неколку члена на фамилијата.

После многу притисок на кој сведок била публиката на концертот на Самарџиќ до Охрид, тој иронично ја поздравил после што следело свиркање и погрдни зборови од публиката на адреса на Заеви.

Сите присутни на концертот со огорченост низ Охрид раскажуваат за овој немил настан и за нескриениот нагон и желбата на Заеви да бидат во центарот на внимание тотално незаслужено.

jatrvi

Коментарите на граѓаните се дека очигледно оваа фамилија со својата целокупна активност и нарачани новинарски текстови во кои ќе се зборува за нив сака да стекне статус како фамилијата Кардашијан од Америка, но резултатот од акумулираните фрустрации од струмичките села каде Заеви со години како помлади биле предмет на потсмевање, не наидуваат на одобрување меѓу пошироката јавност.

„Не Кардашијан, туку Прекардашијан. Срамота е да тераш пејач со сила да ја поздрави „првата дама“ на Македонија, срамота“, пишуваат охриѓани на социјалните мрежи.