СКАНДАЛ И БРУКА: Министерот на СДСМ Алаѓозовски пиштол гол! (ФОТО18+)

На социјалните мрежи се појави скандалозна фотографија на новиот министер за култура во сдсмовската влада на Зоран Заев, Роберт Алаѓозовски.

alagjozovski-3

Според информациите, фотографијата на која министерот Алаѓозовски е пиштол гол и на која се гледаат неговите интимни делови е објавена пред околу петнаесеттина години во 62-тиот број на списанието „Маргина“.

Забеган, мрачен карактер што гол пишува на интернет денес е министер, а треба да се грижи за цркви, манастири, џамии, духовно наследство, детски театри и детски фестивали.

Владата на Зоран Заев со именувањето на Роберт Алаѓозовски го допре дното во културата.

Министерот Алаѓозовски веќе се профилираше како крајно деструктивен тип, а сега својата деструктивност и мрачна страна ја проектира на целата држава.

Не се работи тука за симпатична ексцентричност, туку за длабоко мрачна личност, која сшо својата подвоена личност и егзибиционизам ги спроведува преку државниот апарат, со авторитетот на министерската фотелја.

Министерот Алагјозовски е срам за сите деца, за сите родители, мајки, татковци, баби и дедовци.

Да имавме нормална дрзава и влада, Роберт Алаѓозовски ќе беше алтернативен маргиналец од типот на Никола Шиндре, а не да управува со буџет, музеи, археологија, детски фестивали, чување на црквите и музеите, издаваштвото и културното творештво.