ВИДЕО: Талат признава дека го крши законот при разрешување на Зврлевски и се повикува на имунитет

Скандалозен настап на Талат Џафери во Собранието на Република Македонија. И покрај мислењето на државната комисија за спречување на корупцијата каде се посочува дека не смее да има разрешување или менување на функционери назначени од Собранието или од Владата, сепак Џафери продолжи со седницата притоа цитирајќи делови од заканот каде што пратениците не можат да бидат повикани на одговороност за незаконско гласање.

-Пратеникот не може да биде повикан на кривична одговорност или да биде притворен за искажано мислење или гласање во Собранието, рече Џафери.

Тој исто така, посочи и дека Собранието може да одлучи да се примени имунитет над пратеник и кога тој самиот не се повикал на него, ако е тоа потребно заради вршењето на функцијата пратеник.