Пеце Мирчевски од СОЗР се разведува поради џелатот на кафичите низ Скопје Сања Лукаревска?

Според непотврдени шпекулации кои кружат низ јавноста, директорот на Службата за општи и заеднички работи Пеце Мирчевски започнал бракоразводна постапка, а главната причина за ова била новата директорка на УЈП Сања Лукаревска.

Гласините велат дека оваа романса траела од поодамна, но кулминирала во последните три месеци, откако и двајцата станаа високи функционери на новата влада на Зоран Заев и нивната блиска соработка уште повеќе се продлабочила.

Лукаревска заедно со Стефан Богоев беа наречени „Џелатите на угостителството“ откако по наредба на Богоев неговата блиска другарка затвори неколку познати локали во Скопје, меѓу кои и „Броз кафе“, место кое важеше дека има сопственичка структура блиска до СДСМ.