Ванковска: Слушнал ли Пендаровски за уставен поредок и владеење на правото?

Универзитеетската професорка Билјана Ванковска преку својот Фејсбук профил денеска реагираше на изјавите на пратеникот на СДСМ, Стево Пендаровски, кој на седницата на Комисијата за европски прашања истакна дека „ниту една земја со унитарен карактер која има два официјална јазика досега не е уништена“.

– Каков аргумент му е ова на Пендаровски? Демек, немала да пропадне државата. И треба да бидеме среќни бидејќи тој така тврди… А за уставен поредок, државно уредување и владеење на правото – тој изгледа воопшто не слушнал! Или не му е грижа!?, вели таа.