Борјан Јовановски бил издрогиран кога ги навредувал професорките на Фејсбук поради Законот за двојазичност

Новинарот Борјан Јовановски бил под дејство на наркотични супстанци кога ги навредувал професорките на Фејсбук за нивните ставови околу законот за двојазичност, велат луѓе кои одамна го познаваат Јовановски.

Јовановски со жолчни навреди и зборови кои ги измислил под дејство на дроги како „квазиинтелектуалнист“ ги напаѓал сите релевантни стручњаци и познавачи кои заземаа став против законот за двојазичност во Македонија.

Јовановски е жесток поддржувач на двојазична Македонија и сите други политики на Зоран Заев. Токму во интервју со Јовановски, Заев најави редефинирање на државата пред изборите во декември 2016, кое што како што гледаме се случува во моментов. За неговиот напад од синоќа, оние кои го познаваат велат дека Јовановски најверојатно бил под дејство на лесни дроги поради кои знаел да избувнува и во минатото.

Борјан Јовановски со навреди ја нападна професорката Ванковска само затоа што на својот Фејсбук профил го сподели видеото од емисијата и напиша пофални зборови за професорката Силјановска.

Професорката Ванковска, објави и две фотографии од размената со новинарот:

Borjan-Jovanovski-navredi-2 Borjan-Jovanovski-navredi-1

Во коментар подолу на истиот пост се надоврза и професорката Ана Лазаревска, која посочи дека Борјан и неа ја невредувал на ист начин по пораки на Фејсбук.