Јоци ја повика Најчевска: Се сеќаваш кога Ермира му ги поправаше кецовите на директоров во Телеком?

Во времето кога Ермира Мехмети беше портпарол на ДУИ, Замир, бил дрзок матурант, кому професорката по албански јазик му закчлучила единица. Ермира се нашла повикана да ургира – со врескање. Им се заканувала со откази на професорите во „Зеф Љуш Марку“ ако не му бидат поправени единиците на тогашниот матурант Замир, денешен предлог за директор на Владата на РМ.

„Замир, брат ѝ на Ермира, е поставен за директор во “Телеком”. 
Пред десетина години, во медиумите имаше текст дека Ермира му поправа кецови во “Зеф Љуш Марку”.

Чекаме став од Мирјана Најчевска Велика Пречесна, дали “кецарош”, нејзиниот “омилен” профил, е во ред да биде директор со 2-3000 евра плата. 
Или, сега може?

Најчевска, се слушаме? Или ти ги оперираа гласните жици?“, напиша Јоци на Фејсбук.

Таа не се нафати да му ги поправа кецовите на дирекротот Замир, туку ја повика Мирјана Најчевска, слаба на кецови, речита на лаги и навреди, да се изјасни за кецовите на Замир, како што на изборите во 2014 година го навредуваше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.