Живот за сите бизнис партнери: Шилегов се договорил со албански бизнисмен да изгради шанк и диско клуб во паркот спроти Веро во Карпош

Покрај празните ветувања дека ќе донесел чист воздух, а без никаков план како тоа би го реализирал, Петре Шилегов има и некој ветувања кои сепак не ги кажува пред граѓаните туку ги кажува на свои бизнис партнери. Шилегов со албански градоначалник договорил уништување на паркот карши Веро во Тафталиџе, во Општина Карпош.

Овој простор се наоѓа на територијата, а покрај тоа што ги побива своите ветувања, тој ги побива и празните ветувања на кандидатот за градоначалник на Карпош од СДСМ, Стефан Богоев, кој како еден од главните проекти го има зацртано враќањето на маалскиот живот, за кој како што велат младите карпошани е одличен и дружбата меѓу карпошани е одлична. А со тоа што ќе биде уништен овој парк, директно се удира по ветувањето на Богоев, бидејќи парковите се местото каде сите млади се собираат и го поминуваат времето заедно.

Еден од најубавите паркови во Скопје, ќе биде уништен ако Шилегов стане градски татко, бидејќи тој договорил и изградба на шанк и диско клуб во паркот спроти Веро во Тафталиџе. Прашање е и како на ова ќе реагираат лугето кои живеат во тој дел од Скопје, а во секој случај тие не се во мал број. Реализатор на овој проект доколку дојде Шилегов до градоначалничкото столче ќе биде косовски бизнисмен.

Освен дискотека, според нашите информации Шилегов договорил и изградба, иако токму тоа дена нема да има изградба на нови згради е главно ветување на сите градончалници на СДСМ во Скопје.