ОВА Е СЕНДВИЧ ПАРТИЈА: СДС со сендвичи го мотивира членството за вечерашниот митинг во Скопје!

Се помалата поддршка која СДС ја добива на терен, судирите помеѓу членството и кандидатите за градоаначалници и неостварените ветувања кои Заев и раководството ги испорачуваше до членовите, резултираат владеачката партија да се сврти кон нова тактика на мотивирање на членството.

SDSM-Kriva-Palanka-sendvici-2Малиот одзив на партиското членство и слабата заинтересираност за вечерашниот митинг на СДС кој треба да се одржи во Скопје, ќе се ублажува со делење на сендвичи со кои од СДС сметаат дека би требало да бидат доволна мотивација.

SDSM-Kriva-Palanka-sendvici-1

Како што може да се забележи на фотографиите направени во Крива Паланка, членовите на СДС делат сендвичи додека се подготвуваат автобусите со кои треба да се превезат луѓето кои „мотивирани“ од сендвичите би требало да бидат донесени во Скопје.