ПРВО МУ ВПЕРИЈА ПИШТОЛ, СЕГА ГО ПРИВЕЛЕ: Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за Кавадарци, Јанчев вечерва задржан во полициска станица

Кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за Општина Кавадарци Митко Јанчев вечерва бил задржан повеќе од еден час во полициска станица.

-Поминаа триесетина дена откако кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за Кавадарци беше застанат од полиција и му беше вперено оружје и беше малтретиран. Нема никаква одговорност, ниту дисциплинска постапка. Веќе еден час повторно вечерва го држат во полициска станица. Тоа е СДСМ и нивното спроведување избори, истакна вечерва од Могила, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Засега не е познато зошто Јанчев бил задржан повеќе од еден час во полициска станица. Според последните информации Јанчев пред малку заминал од полициската станица, а сето ова може да се протолкува како уште еден притисок од страна на СДСМ и нивната партиска полиција во пресрет на вториот круг од локалните избори.


Стравот на СДСМ кулминира, полицијата на Заев му вперила пиштол на глава на кандидат за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ!