Скандалозен вокабулар за еден пратеник: Саздовски упати жестоки навреди до човек кој што го нарече предавник

Пратеникот Чедомир Саздовски, поранешен член на гром и исто така поранешен дел од коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ, кој веднаш после изборите реши да ја напушти истата, на социјалните мрежи покажува однасување и вокабулар кој никако не му личи на еден пратеник.

Имено на социјалните мрежи на еден граѓанин кој му пиша дека е предавник, му одговри со крајно погрдни и навредливи зборови.

-А ти гнидо за к*р да ми се фатиш, зеленгиро една… мрш, пиша во коментар Саздовски на социјалните мрежи.

Многу се едногласни на ставот дека ова е шокантно однесување од страна на еден пратеник, бидејќи тој ова однесување го покажува кон луѓе од кои можеби ќе треба повторно да ја бара нивната доверба за наредните избори.