ФОТО: Членови на СДСМ ги враќаат книшките, Темелковски ветил изградба на џамија во Драчево

Кандидатот за градоначалник на општина Кисела Вода, Филип Темелковски, предизвика гнев и разочарување кај партиското членство.

Имено, членови на СДСМ од Драчево се откажаа од своите членски книшки од партијата поради ветувањето на Темелковски дека ќе дозволи градба на џамија.

Со писмени изјави, поголем број на членови на СДСМ, се откажаа од своето членство во партијата и ги вратија книшките. Тие не го кријат револтот што Темелковски од СДСМ за да собере некој глас повеќе на утрешното гласање, вети градба на џамија кај ромското маало.