Незадоволни активисти на СДСМ од Кривогаштани го демолирале штабот

Утрово околу 9 часот е демолиран штабот на СДСМ во општина Кривогаштани од страна на член на општинската организација на партијата во општината, кој во исто време е и сопственик на објектот каде бил сместен штабот, повеќе од десетина година. Имено од очевидци дознаваме дека истиот фрлал и документи и инвентар од тераса кога ги иселувал СДСМ од просториите во кои биле сместени. Револтот кај сопственикот на објектот, партиски функционер и активист во Кривогаштани е предизвикан од лажните ветувања на партијата во изминатиов период, кои очигледно не се реализирале со доаѓањето на СДСМ на власт.

Незадоволството во Кривогаштани ескалира и поради незадоволство предизвикано од актуелниот градоначалник и претседател на ОО СДСМ, Кривогаштани – Рубинчо Шефтероски.

Незадоволство помеѓу едни од најактивните членови и активисти на СДСМ, настанува како резултат на лажните предизборни ветувања кои Шефтероски им ги дал во врска со раководните функции и другите работни места кои што треба да бидат распределени. Имено Шефтероски ветувал работна позиција личен шофер на најмалку пет лица, а слични примери имаме и со доделувањето на функцијата – директор во ЈКП “Пелагонија”, работна позиција – командир на ТППЕ Кривогаштани, како и наставнички места на замена кои допрва треба да бидат распределени.

На последните одржани состаноци во општинската организација на СДСМ, актуелниот градоначалник и претседател на ОО СДСМ Рубинчо Шефтероски, јавно ги признал неговите лажни ветувања бранејќи се со фактот дека тоа била неговата тактика за активирање на што е можно повеќе членови и симпатизери во неговата предизборна кампања за локалните избори одржани на 15.10.2017 година. Денешното случување кулминирало со тоа што отстранетиот партиски амблем од седиштето на партијата, било донесено и исфрлено во седиштето на актуелниот градоначалник, а дел од партискиот инвентар бил исфрлен од терасата на главниот штаб.

Според извори блиски до СДСМ во Кривогаштни дознаваме дека Рубинчо Шефтероски, моментално ја игра улогата на англиска кралица во општина Кривогаштани, со оглед на тоа што неговата функција и овластувања се преземени од страна на други лица, вработени во локалната самоуправа, како Даниела Лукароска, сопруга на Оливер Лукаровски, советник во кабинетот на Оливер Спасовски.