НЕМА ПРАВДА, НЕМА МИР: Красниќи и Бајруш на слобода, дедото што ја потегна Шеќеринска за коса доби 4 години затвор

Дедото кој ја потегна Радмила шеќеринска за коса доби 4-годишна затворска казна.

Панче Ангелов, обвинет дека ја потегнал за коса Радмила Шекеринска, тогаш пратеничка, а сега актуелна министерка за одбрана, денеска од Кривичниот суд во Скопје е осуден на затворска казна од четири години.

Наспроти оваа висока казна пресудена за стар човек, кој го призна делото и се извини, тешки криминалци се на слобода.

Сосема е јасно дека Агим Красниќи и Бајруш Сејдиу се ослободени за да бидат ставени во погон за изборите. Тие за својата слобода му се благодарни токму на новиот премиер, лидерот на СДСМ, а Заев од нив очекува во пресрет на изборите да му вратат за “услугата“.

Причината поради која Агим Красниќи од Кондово беше осуден е изборни насилства. Во пресрет на локалните избори каде СДСМ влегува со низок рејтинг, тие имаат потреба од баш ваков човек. Тој неодамна беше пуштен на викенд од затвор. Прв пат по девет години, Агим Красниќи, познат по кондовската опсада на Скопје, влезе во своето село Кондово на 8-ми септември. Неговите соселани му посакаа добредојде, со пароли на кои што пишуваше „Добредојде команданту”, јавија медиумите на почетокот на месецов.

Красниќи заедно со својата седумчлена вооружена дружина беше уапсен во 2008 година за нерегуларности и предизвикување инциденти за време на тогашните парламентарни избори, поседување оружје и злосторничко здружување. Вкупно им беа изречени преку 50 години затвор. Красниќи сега е на слобода, а за тоа е заслужна новата владејачка гарнитура, на која одлично би и дошло овој криминалец да го повтори делото и на следниве избори.  Иако во јавноста излегоа информации дека тој не е целосно ослободен, дел од медиумите уште на почетокот на месецов пишуваа дека Красниќи ќе има право викендите да ги минува на слобода, што значи дека тој ќе биде на слобода и викендот кога ќе се одржуваат избори, во саботата кога е предизборниот молк и во неделата, на денот на избори. Со оглед на тоа дека Красниќи беше уапсен за нерегуларности и предизвикување инциденти за време на парламентарни избори, може само да се претпостави овој пат која улога треба да ја одигра во корист на Заев и СДСМ.

Од затворот во Штип, дома за Куманово си замина Сејдиу. Тој повеќе од шест години беше во затворот осуден за перење пари, насилство, злосторничко здружување и фалсификување. Требаше да одлежи 12 години, но на половина од казната доби зелено светло за излез од новиот премиер и неговите соработници.  Сејдиу е пуштен по молба за прекин на казната, а со дозвола на директорот на Управата за извршување санкции. Сејдиу доби привремен отпуст до четврти октомври, а како што официјално е наведено од медицински причини.

„Здравствените проблеми“ тутунскиот бос ги лечеше во кафеана во Куманово од каде порача „Да живее Зоран Заев“, кој го ослободи од затвор.

Осуденици за тешки кривични дела излегуваат од затвор во пресрет на локалните избори. Владата ги ослободува, а за возврат очекува нивна помош во правење на изборни нерегуларности на локалните избори.

ДОЈДЕ ЖИВОТ ЗА КРИМИНАЛЦИТЕ: Красниќи и Сејдиу на слобода, благодарни на Заев, Темелко во затвор!

Владата на Зоран Заев ослободува тешки криминалци, а своите политички неистомисленици со неосновани обвиненија ги става во затвор.

Сосема е јасно дека Агим Красниќи и Бајруш Сејдиу се ослободени за да бидат ставени во погон за изборите. Тие за својата слобода му се благодарни токму на новиот премиер, лидерот на СДСМ, а Заев од нив очекува во пресрет на изборите да му вратат за “услугата“. Од друга страна, единствениот македонски градоначалник во Албанија, Едмонд Темелко стана жртва на политички прогон.

Причината поради која Агим Красниќи од Кондово беше осуден е изборни насилства. Во пресрет на локалните избори каде СДСМ влегува со низок рејтинг, тие имаат потреба од баш ваков човек. Тој неодамна беше пуштен на викенд од затвор. Прв пат по девет години, Агим Красниќи, познат по кондовската опсада на Скопје, влезе во своето село Кондово на 8-ми септември. Неговите соселани му посакаа добредојде, со пароли на кои што пишуваше „Добредојде команданту”, јавија медиумите на почетокот на месецов.

Красниќи заедно со својата седумчлена вооружена дружина беше уапсен во 2008 година за нерегуларности и предизвикување инциденти за време на тогашните парламентарни избори, поседување оружје и злосторничко здружување. Вкупно им беа изречени преку 50 години затвор. Красниќи сега е на слобода, а за тоа е заслужна новата владејачка гарнитура, на која одлично би и дошло овој криминалец да го повтори делото и на следниве избори. Иако во јавноста излегоа информации дека тој не е целосно ослободен, дел од медиумите уште на почетокот на месецов пишуваа дека Красниќи ќе има право викендите да ги минува на слобода, што значи дека тој ќе биде на слобода и викендот кога ќе се одржуваат избори, во саботата кога е предизборниот молк и во неделата, на денот на избори. Со оглед на тоа дека Красниќи беше уапсен за нерегуларности и предизвикување инциденти за време на парламентарни избори, може само да се претпостави овој пат која улога треба да ја одигра во корист на Заев и СДСМ. Од затворот во Штип, дома за Куманово си замина Сејдиу. Тој повеќе од шест години беше во затворот осуден за перење пари, насилство, злосторничко здружување и фалсификување. Требаше да одлежи 12 години, но на половина од казната доби зелено светло за излез од новиот премиер и неговите соработници. Сејдиу е пуштен по молба за прекин на казната, а со дозвола на директорот на Управата за извршување санкции. Сејдиу доби привремен отпуст до четврти октомври, а како што официјално е наведено од медицински причини.

„Здравствените проблеми“ тутунскиот бос ги лечеше во кафеана во Куманово од каде порача „Да живее Зоран Заев“, кој го ослободи од затвор.

Осуденици за тешки кривични дела излегуваат од затвор во пресрет на локалните избори. Владата ги ослободува, а за возврат очекува нивна помош во правење на изборни нерегуларности на локалните избори.

ЗАЕВ ПОДГОТВУВА ФАЛСИФИКАТ: Агим Красниќи и Бајруш Сејдиу ослободени за да бидат ставени во погон за изборите

Што очекува за возврат Зоран Заев од Агим Красниќи и Бајруш Сејдиу откако овие затвореници беа ослободени? Во пресрет на локалните избори сосема е јасно каква потреба СДСМ и Заев имаат од овие осуденици за тешки кривични дела кои сега се на слобода.

Сосема е јасно дека Агим Красниќи и Бајруш Сејдиу се ослободени за да бидат ставени во погон за изборите.Причината поради која Агим Красниќи од Кондово беше осуден е изборни насилства. Во пресрет на локалните избори каде СДСМ влегува со низок рејтинг, тие имаат потреба од баш ваков човек. Тој неодамна беше пуштен на викенд од затвор. Прв пат по девет години, Агим Красниќи, познат по кондовската опсада на Скопје, влезе во своето село Кондово на 8-ми септември. Неговите соселани му посакаа добредојде, со пароли на кои што пишуваше „Добредојде команданту”, јавија медиумите на почетокот на месецов.

Красниќи заедно со својата седумчлена вооружена дружина беше уапсен во 2008 година за нерегуларности и предизвикување инциденти за време на тогашните парламентарни избори, поседување оружје и злосторничко здружување. Вкупно им беа изречени преку 50 години затвор. Красниќи сега е на слобода, а за тоа е заслужна новата владејачка гарнитура, на која одлично би и дошло овој криминалец да го повтори делото и на следниве избори. Иако во јавноста излегоа информации дека тој не е целосно ослободен, дел од медиумите уште на почетокот на месецов пишуваа дека Красниќи ќе има право викендите да ги минува на слобода, што значи дека тој ќе биде на слобода и викендот кога ќе се одржуваат избори, во саботата кога е предизборниот молк и во неделата, на денот на избори. Со оглед на тоа дека Красниќи беше уапсен за нерегуларности и предизвикување инциденти за време на парламентарни избори, може само да се претпостави овој пат која улога треба да ја одигра во корист на Заев и СДСМ. Од затворот во Штип, дома за Куманово си замина Сејдиу. Тој повеќе од шест години беше во затворот осуден за перење пари, насилство, злосторничко здружување и фалсификување. Требаше да одлежи 12 години, но на половина од казната доби зелено светло за излез од новиот премиер и неговите соработници. Сејдиу е пуштен по молба за прекин на казната, а со дозвола на директорот на Управата за извршување санкции. Сејдиу доби привремен отпуст до четврти октомври, а како што официјално е наведено од медицински причини.

„Здравствените проблеми“ тутунскиот бос ги лечеше во кафеана во Куманово од каде порача „Да живее Зоран Заев“, кој го ослободи од затвор.

Осуденици за тешки кривични дела излегуваат од затвор во пресрет на локалните избори. Владата ги ослободува, а за возврат очекува нивна помош во правење на изборни нерегуларности на локалните избори.

Бајруш и Красниќи започнаа со извршување на нарачките на Заев: Притисок и уцени врз гласачите да гласаат за СДСМ

Структурите на Бајруш Сејдиу и Агим Красниќи започнаа со извршување на црното сценарио на СДСМ за фалсификат и кражба на локалните избори. Двајцата осудени криминалци Заев и СДСМ ги пуштија на слобода за викенд „поради здравствени причини“ после што тие не се вратија во затворите.

Bajrus-Krasniki

Сега, за да останат на слобода и по локалните договорот со СДСМ е да извршат валкана работа на локалните избори преку притисоци, закани и уцени кон населението во западниот дел на Македонија, кумановскиот регион и особено фокус на Скопје, каде што преку уценети и купени гласови СДСМ се надева дека може да ја спречи очекуваната победа на Коце Трајановски.

Во Скопје и низ други градови во Македонија, според нашите информации, Красниќи и Бајруш преку свои канали во подземјето имаат за цел да учествуваат во фалсификатот на 40.000 гласови кои СДСМ пресметал дека му се неопходни за да се спаси од катастрофален пораз на локалните избори.

Нашата редакција во неколку наврати пишуваше за плановите на СДСМ преку ослободување криминалци од затвор и подземјето, преку МВР и други клучни министерства да уценуваат луѓе и со невиден притисок и со купување гласови каде што е возможно да украдат десетици илјади гласови на локалните избори.

Bajrus-Krasniki-1

Заев започна да ослободува криминалци од затворите, МВР и финансовите полиции започнаа со спроведувањето хајки – доказ дека СДСМ започна со реализација на очајничкиот план за спас од катастрофален пораз.

Но, расположението меѓу граѓаните за ваквите потези на СДСМ кои не се воопшто незабележани се гледа на анкетите. СДСМ го чека тежок пораз и казна од народот не само за неспособните политики и штетните одлуки за Македонија, туку и за обидите после насилното доаѓање на власт, преку насилство, криминал и уцени да се заробат што повеќе локални самоуправи во државата.

ВЛАДАТА ОСЛОБОДУВА КРИМИНАЛЦИ: По Красниќи пуштен на слобода и Бајруш, на Заев му требаат пред изборите

Осуденици за тешки кривични дела излегуваат од затвор во пресрет на локалните избори. Владата ги ослободува, а за возврат очекува нивна помош во правење на изборни нерегуларности на локалните избори. Зоран Заев и Владата по ослободувањето на Агим Красниќи од затвор, на слобода го пуштија и Бајруш Сејдиу.

Вчера на пладне од затворот во Штип, дома за Куманово си замина Сејдиу, кој повеќе од шест години е во затвор за перење пари, насилство, злосторничко здружување и фалсификување.

Сејдиу е пуштен по молба за прекин на казната, а со дозвола на директорот на Управата за извршување санкции. Сејдиу доби привремен отпуст до четврти октомври, а како што официјално е наведено од медицински причини.

Бајруш Сејдиу е осуден на казна затвор од 12 години. Во придружба на полицијата често беше носен на прегледи и интервенција во Клиничката болница во Штип.

Ова е втор затвореник со звучно име како привремено го напушта штипскиот затвор. Неодамна, на викенд беше пуштен Кондовецот Агим Красниќи, осуден за изборни насилства, но тој не се врати назад во затворот.

Прв пат по девет години, Агим Красниќи, познат по кондовската опсада на Скопје, влезе во своето село Кондово на 8 септември. Неговите соселани му посакаа добредојде, со пароли на кои што пишуваше „Добредојде команданту”, јавија медиумите на почетокот на месецов.

Красниќи заедно со својата седумчлена вооружена дружина беше уапсен во 2008 година за нерегуларности и предизвикување инциденти за време на тогашните парламентарни избори, поседување оружје и злосторничко здружување. Вкупно им беа изречени преку 50 години затвор.

Красниќи од Кондово, водач на Кондовската група, која се поврзуваше со повеќе кривични дела, беше приведен после неколкудневното држење на Скопје под опсада и закани за во оружен напад од Кондово кон главниот град. Красниќи ја одлежа казната во Штипскиот затвор, каде и се венчаше со својата избраничка.

Во минатото Красниќи важеше за многу близок до претседателот на ДПА, Мендух Тачи.

СКАНДАЛОЗНО: Власта на Заев свесно го ослободила Красниќи – го пуштија на викенд, тој не се вратил на доодлежување

Зоран Заев и Владата го ослободија Агим Красниќи од затвор. Тој бил пуштен на викенд, но не се вратил повторно во затворот на доодлежување на затворската казна. Медиумите во неколку наврати досега предупредуваа дека можно е да дојде до вакво сценарио, а пуштањето на тешките криминалци во пресрет на локалните избори е со цел правење на изборни нерегуларности.

Медиумите на почетокот на месецов пишуваа дека еден од најпознатите осуденици во Македонија, познат по кондовската опсада на Скопје, излезе на слобода по отслужување 9 години во затвор.

Прв пат по девет години, Агим Красниќи влезе во своето село Кондово на 8 септември. Неговите соселани му посакаа добредојде, со пароли на кои што пишуваше „Добредојде команданту”, јавија медиумите на почетокот на месецов.

Красниќи заедно со својата седумчлена вооружена дружина беше уапсен во 2008 година за нерегуларности и предизвикување инциденти за време на тогашните парламентарни избори, поседување оружје и злосторничко здружување. Вкупно им беа изречени преку 50 години затвор.

Красниќи од Кондово, водач на Кондовската група, која се поврзуваше со повеќе кривични дела, беше приведен после неколкудневното држење на Скопје под опсада и закани за во оружен напад од Кондово кон главниот град. Красниќи ја одлежа казната во Штипскиот затвор, каде и се венчаше со својата избраничка.

Во минатото Красниќи важеше за многу близок до претседателот на ДПА, Мендух Тачи.