You are searching about Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm, today we will share with you article about Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm is useful to you.

The Scoop on Gay Hip Hop

Hip-hop; a hiper maszkulinitás megtestesítője, amelyet gyakran az erőszak, a nők lealacsonyítása és a melegekkel/leszbikusokkal szembeni ellenségeskedés jellemez. A fiatal városiak által jellemzően felkarolt hip-hop zene valóban elnyerte a mainstream elfogadottságát a rajongók körében, akik minden irányban a demográfiai listákat felölelik.

Manapság a hip-hop változatos ága, amelyet gyakran “homo hopnak” vagy “meleg hip-hopnak” neveznek, a mainstream elfogadás ajtajában áll, és hangosan kopogtat. A nyíltan meleg hip-hop művészeknek szembe kell nézniük és le kell küzdeniük a zeneiparon belüli nyílt homofóbiát, miközben fennáll annak a veszélye, hogy kizárólag a szexuális irányultságuk jellemzi őket, szemben a legfontosabb tényezővel, a tehetségükkel.

A Homo/Meleg Hip Hop Ki, mit, mikor, hol és hogyan

“A “homo hop” kifejezést viccből találtam ki, amikor néhány homoszexuálissal lógtam Oaklandben még 1999-ben” – mondja Tim’m West zeneművész. A fogalom alakulásáról szóló elmélkedésében hozzátette, hogy az LMBT művészek egyre nyitottabb fellépésével egy “egyedi azonosítót használtak a közösség összefogására és mozgósítására”, ezért a mai használat a “homo hip hop”, ill. csak “meleg hip-hop”.

West hozzáteszi, hogy “sajnos az újságírók felfogják a “viccedet”, és elfutnak vele. Hirtelen úgy hivatkoznak az emberek a homo hopra, mintha ez egy teljesen új zenei műfaj lenne, holott valójában olyan, mint a többi hip-hop. de csak előadták, előállították stb… olyan LMBT/SGL emberek, akik kikerültek a szekrényből, mint meleg, leszbikus, bi, queer, transz, SGL.”

A Phat Family, a hip-hop zenével, kultúrával és LMBT identitástudattal kapcsolatos kérdések feltárása iránt érdeklődő művészek, írók és rajongók nemzetközi szervezete szerint ezt egy kicsit másképp írja le. “A Homo Hop nem a hip-hop beszivárgásáról vagy integrálásáról szól, hanem arról, hogy teljes önmagunkkal bekapcsolódjunk a hip-hop elemeibe.

A Homo Hop a hip-hop lényegére bontva: tompa kifejezésre, egyéni és kollektív identitásra és szexualitásra. A Homo Hop a b-fiúk és b-lányok egy újabb nemzedéke, akik megőrzik a valóságot, és azt mondják, bassza meg azokat, akik cenzúráznák vagy szabályoznák a véleményünket” – áll a szervezetben.

Valójában a mainstream hip-hop előadók hírhedtek a lázító dalszövegeikről, amelyek egy időben bizonyos előadók, köztük a DMX, az 50 Cent és a Snoop Dogg által elvárt szabványokká váltak, hogy csak néhányat említsünk.

Az erőszak és a letagadás ilyen gyűlölködő dalszövegei mellett elgondolkodtató, hogy az LMBT-közösség miért fogadja el egyáltalán a hip-hop zenei műfajt? Lehetséges, hogy ez egy kiáltás a mainstream elfogadásért, hasonlóan ahhoz, ahogy a fekete meleg közösség hajlamos felkarolni a homofób gospel művészeket és a hangya-meleg egyházi gyülekezeteket?

Valójában a hiphop LMBT-rajongóit jobban vonzza a mainstream elfogadás iránti igény, mint maga a zene? Nos, a válasz valójában egy Guy Trebay által írt 2000-es cikkben rejlik, amelyet a Village Voice tett közzé “Homo Thuz Blow Up The Spot” címmel.

Trebay interjút készített Mark Tuggle-lel, egy tájékoztató koordinátorral, aki kijelentette: “Nem feltétlenül vagyok a dalszöveg híve. A hip-hop összességében felülírja a szövegeket. Emlékezned kell arra, honnan jönnek az emberek. Hogyan várhatjuk el a hip-hop előadóktól, hogy magukévá tegyék a szexualitást nem tanították őket? Mindannyiunkat félre neveltek a szexualitásról. A hip-hop legalábbis a férfiak közötti szerelemre – a legénységre, a birtoklásra – alapszik, és ez a művészet érzékünkre hat , költészet és férfiasság.”

Így a hip-hop vonzereje általában a közösség, a városi szorongás, a férfiasság közös foka és a testvéri érzelmi kötelék, amely a meleg és a heteroszurkolókat egyaránt vonzza. A hallgatók kapcsolódhatnak ehhez az átfogó témához, a ritmikus ütemhez és a zene üzenetéhez, amely vagy a saját személyes élményükről beszél, vagy olyan élményről, amelyben mélyen együttérznek. És mivel a “meleg” szó képzetét és terminológiáját gyakran gyengének vagy nőiesnek tekintik, azonnal a hip-hop férfias és durva képének ellentéte, ezért azonnal elutasítják.

Ezért szeretet-gyűlölet kapcsolat van a hip hop zenével, mivel az LMBT rajongóihoz kapcsolódik, így a homo/gay hip hop születése és növekedése. Egy évtized alatt nyíltan meleg hip-hop előadók tucatjai merészeltek oda, ahová a zeneiparban mások csak álmodoztak; ki a szekrényből. Tim’m West, Torri Fix, Cashaun, El-Don, Exodus, Miss Money, Aaron-Carl, Deep Dickollective, Punk of Da South és még több tucat ember Amerikában és Európában is a tányérhoz lépett, és letette a saját pénzét le, és saját gyártású és forgalomba hozott munkáik nagy részét.

Minden tekintetben úgy tűnik, az LMBT előadók és a meleg hip hop műfaja pontosan ott állnak, ahol a mainstream hiphop művészek és a műfaj egykor lakott. Tehát a kérdés az, hogy mi a következő lépés, és mikor történik meg?

A meleg hip-hop rádió felhívja magára a figyelmet

A gátlástalan igazságot tálalja, csúnya, négybetűs valóságszóval, amelyet az arcodba lökött kavicsos hip-hop csapódó ritmusai metszenek. Megvan benne a Wendy Williams szellemessége, Tom Joyner városi megközelíthetősége a pórusaiban átszűrődő durva elszántság ízével.

A neve DJ Baker, a “Da Doo-Dirty Show” online rádióadás házigazdája. A hét 5 napján két órán keresztül halljuk a legfrissebb híreket a fekete LMBT közösségen belül. A legújabb fekete LMBT-problémáktól a zenéig, a divatig és a kapcsolatokig; minden hallható ebben az új, úttörő műsorban. Valójában DJ Baker még saját életének bensőséges részleteit is megosztja korábbi kábítószer-függőségétől a HIV-státuszáig, a saját randevúzási életének hullámvölgyeivel együtt.

“Úgy érzem, meg kell osztanom a személyes életemet a hallgatókkal, mert szeretném, ha a hallgatók megértenék, nincsenek egyedül. Mindannyian hasonló tapasztalatokkal rendelkezünk, szóval osszunk meg. Mindig panaszkodom, hogy nincs önbizalmam beszélni. haveroknak, de ezzel a műsorral remélem javítani fogok a hallgatóimmal szembeni önbizalmamban. Kapcsolatot akarok a hallgatóimmal. Nem megyek szembe… a lehető legőszintébb legyek. Őszintének kell lenned, hogy őszinteséget kapj cserébe – magyarázza Baker.

Attól, hogy már legalább két hete hallgattam a “Da Doo-Dirty Show”-t, valóban függőséget okoz, és szinte valós időben hallgatja naponta. Mindig megkaphatja a nap legújabb fejleményeit, amelyeket Baker nyersen, tényszerűen tárgyal. Az eredmény egy nagyon csiszolt műsor, amely felveheti a versenyt a legsikeresebb szindikált rádióműsorokkal a városi piacokon országszerte.

A műsor zenéjét természetesen LMBT és mainstream hiphop előadók egyaránt mozgatják. Friss, underground, és egyben mainstream is, de ami a legfontosabb, hogy a hallgatókhoz eljut, akik és mik ők.

“A műsor célja, hogy platformot és médiumot kínáljon meleg művészek számára, hogy népszerűsítsék projekteiket, legyen szó művészetről, zenéről, irodalomról, filmekről vagy táncról. Ez nem csak a meleg hip-hop, hanem a hip-hop otthona lesz. általában. A hip-hop integrációja minden szinten, az undergroundtól, a populáristól és a meleg hiphoptól kezdve. Az egyetlen elvárásom lehet ettől a műsortól, hogy sikeres legyen az egyenlőségben a zene és a beszéd révén” – erősíti meg Baker.

Azt gondolhatnánk, hogy egy teljesen felszerelt stúdióstáb áll a rendelkezésére, de valójában DJ Baker aprólékosan összeállítja a rádióműsor minden elemét.

“Hétfőtől péntekig 13:00 és 16:00 óra között veszem fel a műsort. Ez magában foglalja az összes szerkesztést, leejtést és beszédhangot. A műsor rögzítéséhez és feltöltéséhez szükséges tényleges idő körülbelül 4 óra. Minél több műsort csinálok, annál könnyebb megkapja, mert most van egy módszerem.”

Ahogy Baker rádióműsora folyamatosan növekszik, úgy nő az LMBT hiphop iránti figyelem is. Ezek valóban izgalmas és úttörő idők az LMBT közösség számára, hiszen a gondolkodás, a hang és a zene átalakulásának lehet szemtanúja.

Zenei Fesztiválok és Dokumentumfilm Ragyog a tudatosság fénye

A “család” és az LMBT hip-hop mozgalmat támogatók összejövetele. Oaklandben, New Yorkban és az Egyesült Királyságban évente megrendezik leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer hiphop előadók, aktivisták, rajongók és támogatók összejövetelét, hogy megünnepeljék jelenlétüket a hiphopban. Mindegyik rendezvényen élőzene, DJ-k, kimondott szó, tánc és művészet zajlik.

Az eredeti PeaceOUT World Homo Hop Fesztivált a kaliforniai Oaklandben tartották 2001 augusztusában, és mára már éves hagyománnyá vált, amelyet a Sugartruck Recordings-tól származó Juba Kalamka szervez. A New York-i PeaceOut Eastet a Shante Paradigm szervezi.

A PeaceOUT UK Európa első meleg hip-hop fesztiválja. A Pac-Man és a gayhiphop.com szervezésében az esemény középpontjában a rapperek, énekesek és scratch DJ-k élő fellépése áll majd a meleg hip-hop színtéren, valamint a hip-hop kultúra egyéb aspektusai, mint például a beatboxin breakin és a graffiti.

A koncertfesztiválok mellett mostanra a nagy képernyőn friss, új képek jelennek meg meleg hip-hop előadókról. A PICK UP THE MIC című merész új dokumentumfilm szó szerint végigsöpör a filmfesztiválokon, és elmeséli a homo hop művészek egykor elmondhatatlan történeteit.

A filmet három éven keresztül forgatták, és a stábot New Yorktól, Los Angelestől és San Franciscótól a Houstonig, Minneapolisig és Madisonig (Wisconsin állam) nagy és középvárosokba vitte, és megragadja az LMBT művészekkel kapcsolatos problémákat, amelyek a próbákkal, a fellépésekkel és a velük való küszködéssel foglalkoznak. a homofóbiával, a nemi azonosítással és az öngyilkossággal kapcsolatos legintimebb érzések

A promóciós anyagok szerint a “PICK UP THE MIC” több mint egy tucat kortárs hip-hop művészt mutat be, akik a szexuális és etnikai sokszínűség feltűnő skáláját képviselik. A három éven át forgatott film összefonódó kapcsolataikat követi nyomon San Francisco underground zenéjéből. a 90-es évek elejének jelenete a 2005-ös előadásokon keresztül.”

A http://www.pickupthemic.com oldalon található további információk azt állítják, hogy a dokumentumfilm “művészeket és producereket tár fel, amint megpróbálják kifejezni életüket hip-hop zenén keresztül – egy olyan médiumon, amelytől gyakran elidegenedettnek érezték magukat a széles körben elterjedt nőgyűlölet miatt. De a történeteik messze túlmutatnak a zeneiparon és a furcsa közösségeken, emlékeztetve mindannyiunkat az emberi szellem meglepő rugalmasságára.”

Tehát valóban a zenei fesztiválok és a meleg hiphopról szóló dokumentumfilm lehet a kulcs a korlátok, sztereotípiák lebontásához, valamint a tolerancia és a sokszínűség felé vezető út megteremtéséhez? Nos, az az egyszerű tény, hogy a meleg hip-hop történetét dokumentálják és rögzítik, és hogy a mozgalmat szerte a világon megünnepelik kisebb és nagyobb helyszíneken, azt jelzi, hogy további növekedés várható. A műfajnak van hova fejlődnie, és aminek tanúi lehetünk, az a homo hop mozgalom keletkezése és csúcsa.

Egy LMBT hip-hop előadó valaha is átlépi?

Mindenki néz és vár. Egy nyíltan meleg hip-hop előadó sikeresen átléphet-e valaha a mainstreambe? És miért ölelne fel a közönség egy meleg művészt?

“Végül valaki átlép. Ez elkerülhetetlen; ahogy a fehér vagy női emceesek is viszonylag sikerrel léptek be a játékba egy olyan műfajban, amelyet a fekete (észlelt) heteroszexuális férfiak uralnak. Az a kérdés, hogy miért hallgatnak heterogén emberek egy meleg hiphop előadót? Mert a zene jó, a művész pedig szövegileg tehetséges. Például több egyenes hiphop-rajongóm van, mint melegem” – magyarázza Tim’m West.

DJ Baker lelkesen egyetért: “A pokolba igen, de kit nem ismerek. Elfelejtettük a világ RuPaul-ét és Boy George-ját? Csak más időben és más műfajban. Az én szememben valakinek olyannak kell lennie, aki ki kell nyernie az általános hip-hop közösség tiszteletét. Minél nagyobb expozíciót kapnak ezek az előadók, annál jobban belemerülsz a zenébe, és nem foglalkozol azzal, hogy kivel alszik vagy szeret.

Nem tudom megjósolni, hol és ki, de a képlet ugyanaz a Homo Hopnál, mint a Reggeatonnál. Emlékszünk mindannyian olyan időkre, amikor a rádió és a tévé nem játszott hip-hopot? Ez egy küzdelem, és ha felkértek volna művészeket, hogy nézzék meg a Punk Of Da Southot, a Tori Fixxet, a Deadlee-t és a Godesst. Meglátjuk, és a Da Doo-Dirty Show végig ott lesz.”

Csak az idő fogja eldönteni, hogy egy nyíltan LMBT hiphop előadó ki, mikor, hol és hogyan lép át a mainstreambe. De mivel a történelemnek megvan a módja annak, hogy ismétli önmagát, élhetünk azzal a bizonyossággal, hogy tudjuk, hogy a társadalmi burkot valóban tovább fogják tolni, és végül felszakítják, hogy felfedje a sokféleség, a tolerancia és a kreatív tehetség egy teljesen új birodalmát.

Ha hallani szeretne egy rádióinterjút DJ Bakerrel, aki egy meleg hip-hop rádió műsort vezet,

www.gayradio.com/herndondavis/HDR_071806_GayArabs_35.mp3

Copyright 2006

Video about Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm

You can see more content about Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm on our youtube channel: Click Here

Question about Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm

If you have any questions about Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm

Rate: 4-5 stars
Ratings: 8204
Views: 55159458

Search keywords Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm

Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm
way Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm
tutorial Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm
Last.Fm Music Snoop Dogg Similarsimilar Artists Snoop Dogg Last.Fm free
#Scoop #Gay #Hip #Hop

Source: https://ezinearticles.com/?The-Scoop-on-Gay-Hip-Hop&id=336528

Có thể bạn quan tâm: